Petua 1:
Tumbuk hingga halus pucuk dan buah manjakani dan hati pinang muda. Gaulkan dengan minyak minyak bijan dan kemudian kukuskan. Ramuan tersebut hendaklah dimakan ketika tengah malam.
Petua 2:
Rebus akar serapat dan akar kacip fatimah dan minum airnya. Ramuan ini dapat mengurangkan air pada faraj dan mengetatkan faraj.
Petua 3 :
Rebus biji manjakani dengan beberapa helai sireh dalam periuk. Apabila menggelegak, wapkan faraj anda dengan wap rebusan tersebut. Air rebusan yang telah sejuk boleh digunakan sebagai pencuci faraj.
Tanaman Jagung: Botani, Agronomi, Inovasi, dan Industri di Malaysia
-
Bahagian 1: Pengenalan Komprehensif Tanaman Jagung (Zea mays L.) Bahagian
ini bertujuan untuk meletakkan asas
4 javë më parë
Nuk ka komente:
Posto një koment